Ben jij 18 jaar of ouder?

Denken in generaties

Nolet Distillery neemt haar verantwoordelijkheid door duurzame energie in te kopen en op te wekken, de CO2-uitstoot in haar productielocatie te compenseren en geleidelijk te reduceren. Wij richten ons op het creëren van positieve sociale impact binnen de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Compensatie

Ons CO2-profiel in Schiedam is laag. We kopen 100% windenergie in en gas wordt door de producent voor ons gecompenseerd. Wat wij nog niet kunnen vermijden, wordt jaarlijks berekend door de Climate Neutral Group en gecompenseerd door mee te investeren in duurzame projecten elders in de wereld. Kijk hier voor meer informatie over de Climate Neutral Group.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Al 330 jaar zorgt onze thuisbasis Schiedam voor werkgelegenheid in de regio. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen dragen wij graag ons steentje bij. Zoals met een 85 meter lange tunnel onder de Schiedamse Buitenhaven, tussen onze distilleerderij en het logistiek centrum: de langste private tunnel van Nederland. Voor de productie worden door de tunnel onze grondstoffen en verpakkingsmaterialen aangevoerd. De andere kant op worden onze verpakte producten naar het logistiek centrum gebracht vanwaar het over de hele wereld wordt gedistribueerd. Met deze tunnel zorgen we voor een minimum aan verkeersbewegingen in buurt waar Nolet Distillery is gevestigd. Onze tunnel is niet onopgemerkt gebleven. Het werd genomineerd voor de eerste Nederlandse Bouwpluim en het won in 2007 de Schreudersprijs voor bijzondere prestaties voor ondergronds bouwen.

Schone toekomst

Maar we doen meer als het gaat om energie en klimaat. Zo produceert de in 2005 gebouwde Molen De Nolet, naast onze Distillery, windenergie. Ook maken wij gebruik van Warmte Koude Opslag. Dit is een vorm van energieopslag in de bodem. Het is een duurzame bijdrage aan ons productieproces en onze gebouwen. We slaan energie in de vorm van koude, dat in de winter via vrije koelers op onze daken wordt gemaakt, in de bodem op: 160 meter diep. Zo hebben we zomers voldoende koude om te koelen. Het opgewarmde water wordt na gebruik in een warme bron geïnjecteerd.


Is dat genoeg? Wij vinden van niet. Daarom hebben we een omvattend duurzaamheidsplan voor 2030. Zo maken wij ons hard voor onder meer geen afval meer in onze directe operatie, 10% minder elektriciteit (per geproduceerde liter t.o.v. 2020), 10% minder gebruik van glas en karton (t.o.v. 2020) en geen gebruik meer van aardgas in de toekomst.

In 2030 Klimaatneutraal

Zero-waste

Zero waste in onze directe operatie in 2030

Reductie aardgas

In 2050 geen gebruik meer van aardgas (in 2030 10% reductie per geproduceerde liter t.o.v. 2020)

10%

minder electriciteit

2030 10% minder electriciteit per geproduceerde liter t.o.v. 2020

30%

waterbesparing

In 2030 30% waterbesparing op het gedeelte van de waterlozing RO-water (25% van het gebruik)

50%

CO2 reductie

In 2030 reductie van 50% CO2 in de waardeketen

100%

afbreekbaar

In 2030 alleen gebruik van afbreekbare of composteerbare etiketten

10%

Reductie van glas en karton en het verhogen van gebruik van
recyclebare producten

Geen virgin plastic

In 2030 alleen gebruik van gerecycled plastic of bio-plastic in doppen

Bezoek ons

Een virtuele tour door de oudste distilleerderij van Nederland?

Onze tours zijn tegenwoordig online. Via onderstaande link kun je informeren naar de mogelijkheden.


Boek een tour