Ben jij 18 jaar of ouder?

De stamboom

Elf generaties die verder kijken en innoveren.

Verankerd in traditie met het oog op de toekomst

Aan het hoofd van de familie Nolet staat Carel Nolet (1941), de huidige eigenaar van Nolet Distillery. Vanaf het begin van de jaren tachtig breidt Carel het familiebedrijf uit tot een moderne distilleerderij, met gebouwen aan weerszijden van de Schiedamse Buitenhaven. Als absolute blikvanger onthult de familie in 2005 Molen De Nolet: de hoogste stellingmolen ter wereld en een icoon van het Dutch Distillers District.

In de traditie van zijn voorouders zet Carel Nolet Sr. de distilleerderij op de wereldkaart. In 1977 presenteert hij zijn zachte en zuivere KETEL 1 Original en in 1983 wordt de inmiddels wereldberoemde Ketel One Vodka voor het eerst in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Carel Nolet Sr. deelt zijn vakmanschap, zijn liefde voor het vak en de familierecepten inmiddels met zijn zoons Carel Jr en Bob: de elfde generatie Nolet. In 2010 presenteert Carel Nolet Sr samen met zijn zonen NOLET’S gins, gevolgd door KETEL 1 Matuur in 2014 (vanaf 2023 KETEL 1 Signature Blend).

Huis Nolet

Huis Nolet werd in 1804 aan de Lange Haven gebouwd door Cornelis Nolet: distillateur en later ook burgemeester van Schiedam. Vanaf 1908 tot aan het begin van de eenentwintigste eeuw waren het kantongerecht Schiedam en een deel van het Rotterdamse arrondissement in het pand gevestigd. In 1969 verwierf het de status van rijksmonument. In 2013 kwam het pand terug in handen van de familie Nolet. De familie heeft het pand in de loop der jaren ingrijpend verbouwd en daarbij zijn alle oorspronkelijke details in de oude luister hersteld. In 2021 is het pand opgeleverd en wordt sindsdien voornamelijk gebruikt voor zakelijke evenementen van het bedrijf.

Molen De Nolet

Naast de distilleerderij in Schiedam verrees in 2005 Molen De Nolet: de hoogste stellingmolen ter wereld. Deze 43 meter hoge windmolen maalt geen graan, maar produceert windenergie en is een blikvanger in de omgeving. De kennis rond molenbouw is door de eeuwen heen weggeëbd, maar mede dankzij de wetenschappelijke inbreng van de Technische Universiteit Delft en Stichting Restauratiewerkplaats Schiedam kwamen moderne technieken en eeuwenoude tradities in dit bouwwerk samen. Molen De Nolet heeft een ontvangstruimte, een theater, verschillende vergaderzalen en biedt uitzicht op de zes overige molens in Schiedam, de skyline van Rotterdam en de rivier de Nieuwe Maas.