Ben jij 18 jaar of ouder?

Schiedam

Al eeuwenlang worden in Schiedam prachtige gedistilleerde producten gemaakt. Niet voor niets wordt de stad aan de Nieuwe Maas het Dutch Distillers District genoemd. In het historische centrum trekt de lange geschiedenis van het gedistilleerd nog steeds aan je voorbij. Prachtige molens, het Stedelijk Museum, het Jenevermuseum, museummolen De Walvisch en gebouwen zoals mouterijen en branderijen die herinneren aan de levendige en rijke periode van de jenever- en gedistilleerde industrie. Wie nu Schiedam zegt, zegt ook vodka en gin. Gedistilleerd en cocktails gaan immers hand in hand. Nolet is trots deel uit te maken van de rijke geschiedenis van deze bijzondere stad.

Dutch Distillers District

Schiedam is de stad waarin wij opgroeien, leven en werken en die ons de ruimte geeft om te ondernemen. De stad bestaat allang niet meer uit alleen jeneverstokers, maar levert met onze Ketel One Vodka en NOLET’S Finest gins ook aan de internationale markt. Dat maakt Schiedam van jeneverstad tot Dutch Distillers District.

De gemeente Schiedam versterkt de identiteit en het imago van de stad met een omvangrijk city marketing programma door op verschillende plekken in de binnenstad het gedistilleerd zichtbaar te maken met onder meer kunstuitingen. Daarnaast worden tal van evenementen rondom Dutch Distillers District georganiseerd, zoals het International Dutch Distillers Festival (IDDF). Door aanlegsteigers bij verschillende distillateurs te realiseren kunnen de distillateurs ook bezocht worden vanaf het water.

City marketing

De gemeente Schiedam wil de identiteit en het imago van de stad versterken door een omvangrijk city marketing-programma door in de binnenstad op verschillende plekken gedistilleerd zichtbaar te maken. Dit doet zij onder meer door kunstuitingen en informatieborden. Daarnaast worden tal van evenementen rondom Distillers District georganiseerd zoals het International Distillers District Festival (IDDF). Ten slotte vroeger werden de ingrediënten voor de jeneverindustrie over het water aangevoerd. Nu trekt Schiedam vooral watertoeristen. Door aanlegvoorzieningen bij verschillende distillateurs te realiseren kunnen op deze manier de distillateurs ook bezocht worden vanaf het water.

Schiedam

Distillers District

Schiedam is de stad waar we zijn ontstaan en opgegroeid. Een fantastische plek om te ontdekken. Met een rijke geschiedenis. Wil je zien hoe Schiedam bruist? Zie hier een fraaie impressie.

Alles over schiedam

Bezoek ons

Een virtuele tour door de oudste distilleerderij van Nederland?

Onze tours zijn tegenwoordig online. Via onderstaande link kun je informeren naar de mogelijkheden.


Boek een tour